Derse Yazılma, Mezuniyet ve Benzeri Hususlarda Önemli Duyuru

Ders kayıtları esnasında derse yazılma otomasyon modüllerinde öğrencinin lehine serbest bırakılan açıklar nedeniyle az sayıda da olsa fazla akts alarak derse yazılan veya hakkı olduğu halde 30 akts+2 ders kuralına göre yazılamayan öğrencilerin mevcudiyeti konuyu tekrar hem burada hem bölüm sayfamızda gündeme getirmemize yol açmıştır.
Öncelikle derse yazılma her öğrencinin kendisinin takip etmek zorunda olduğu bir husustur. Şahsa ait bir takım beklentileri veya eksiklerini herkes her yerde ve her işte olduğu gibi kendi bilmek zorundadır. Ayrıca bölüm sayfamızda defeatle yapılan ilanları görmemek, haberi olmamak bir mazeret teşkil edemez.
Şimdi her öğrenci aşağıda yazdığım hususları dikkatle okuyarak ve kendi transkriptini kontrol ederek eksiklik/fazlalık durumu var ise son olarak sadece yarın akşama kadar bölüme bizzat müracaat etmelidir.

1. İnkılap Tarihi dersi birinci sınıflar dışında dilekçe ile müracaat eden öğrencilerin transkriptlerine işlenmiştir. Dilekçe veren öğrenciler bu dersin akts değerini yani 4 aktsyi ayrıca intibak olarak düşünüp 40 akts veya 30 akts +2 ders kuralı dışında sayacaklardır. Yani 40 akts veya 30 + 2 dersi tamamlamış bir öğrencinin transkriptinde 4 fazla akts görünecektir. Bu normaldir.

2. Sosyoloji Tarihi ve Sosyal Psikoloji dersleri birinci sınıflar dışındaki öğrencilerin bulundukları yarıyıldaki almak zorunda oldukları seçmeli ders/ler yerine sayılmıştır. Ancak AKTS değerleri 40 AKTS veya 30 AKTS + 2 ders içindedir.

3. Bir öğrencinin kendi yarıyılında alabileceği azami AKTS miktarı 40 veya 30 AKTS + 2 derstir. Burada hepinizin dikkat etmesi gereken husus 30 AKTS+ 2 ders kısmıdır. 30 AKTS kısmını öğrenci bulunduğu yarıyıldan doldurduktan sonra -ki bu 30 altı bir sayı da olabilir- iki ders daha seçebilir. Bir örnekle açıklayalım: Öğrenci 30 akts değerinde kendi döneminden ders seçti ve şimdi 30 akts + 2 ders kuralına göre ya iki ders seçebilir veya 40 akts kuralına göre 10 akts değerinde dersler seçebilir. Ama burada püf noktası 30 akts + 2 ders kuralına göre seçilen artı 2 dersin akts değerleri toplamı 20 dahi olsa öğrencinin akts fazlası olmaz. Yani toplamda 50 akts almış olan öğrenci kurala göre fazla akts almış görünmez. YALNIZ ÖNEMLİ NOKTA 30 AKTS VEYA ALTI DEĞERDE DERS KENDİ BULUNDUĞUNUZ YARIYILDAN SEÇİLMEK ZORUNDADIR. ANCAK BUNDAN SONRA İKİ DERS DAHA SEÇEBİLİRSİNİZ.

Şimdi son kez ve önemle duyurulur:
1. Bu kurallara göre transkriptlerini inceleyerek şayet 30 akts + 2 ders kuralına uyduğu halde derse yazılmayan öğrenci varsa bölüme müracaat etmelidir.
2. Her ne sebeple olursa olsun yukarıdaki kurallar dışında modül hatası, otomasyon hatası veya manuel kayıt hatası olsun fazla AKTS almış olan her öğrencinin fazladan yazıldığı dersler tesbit olunduğu takdirde dönem ortası bile olsa hukuki olmadığı için silinebilir.
SON KEZ VE ÖNEMLE DUYURULUR.
Nejdet Ertuğ
Bölüm Başkanı